Shepmate’s H-pentue

H-pentueessa emänä on Nuca, Mi Sombra Early Summit Race
Lonkat A/A
Kyynärpäät 0/0
Selkä OK
Silmät OK
ei allergiota yms.
DNA-testit:
Puhtaat: HSF4, MDR1 ja DM
Nuca koiranetissä
Nucan oma sivu
Nucan kasvattaja: Nina Krammer, Kennel Mi Sombra, Itävalta

H-pentueen isänä on Muttonbuster’s River Runs Deep, Radix
Lonkat A/A
Kyynärpäät 0/0
Polvet OK
Selkä OK
Sydämen auskultaatio OK
Silmät OK
ei allergioita tms.
DNA testit:
Puhtaat:HSF4, CEA, prcd-PRA, MDR1, CD, CMR1, HUU
Kantaa DM:ää
Radix koiranetissä
VIDEOITA:
Puuhaa
Leikkii
Aksaa

Nuca on hyvin ohjaaja orientoitunut, helposti oppiva koira, haluaa tehdä aina oikein. Hyvin sosiaalinen ja kiltti koira. Helpoin narttu tuoda esim. meidän ”hullulaan”, jossa menee omat ja naapurin lapset ees taas ja on koiraa, naapurin kissaa ja kaikkea muuta mahdollista menoa koko ajan.
Nuca haukkuu toisten koirien kanssa leikkiessään, muuten on hiljainen. Ei juuri vahdi ollenkaan.
Nucalla on erittäin hyvä nenän käyttö ja Nuca on erinomainen hakukoira, leikkii hyvin (saalistaa), ei mitään paikka-, pinta-, tai tilannearkuuksia. Laukauksista ei pidä. Ukkonen, ilotulitukset ja kaikki muu meteli ja kovat äänet on ok. Käy myös lenkeillä ampumaradan läheisyydessä, siellä laukaukset ovat ok.
Ei ole maailman ahnein koira ja jos hakee sellaista superhärskiä ja ohjaajaa haastavaa koiratyyppiä niin sitä Nuca ei ole. Hän on hyvin korrekti ja asiallinen kaikissa tilanteissa.
Nucan kanssa on paimennettu jonkin verran ja taipumuksia löytyy jonkin verran. Omistaja Henna on nyt käynyt paimentamassa ja tavoitteena on ilmeisesti osallistua ensi kesänä esikokeeseen.

Nucan sivuilla on muutama videolinkki, niistä voi katsoa näkee millainen pakkaus on. Ja Nucahan on oman urokseni, Pizun puolisisko ja mm. tällä hetkellä tokossa parhaiten pärjäävän, Keenin puolisisko. Keen oli Puolan maajoukkueessa tokossa viime vuonna ja on, kuten Pizukin, aivan sairaan magee tokokoira. Keen on myös erinomainen paimen ja Pizullakin on siinä oikein asiallisia palasia, vaikkei nyt mikään paimentykki ole…
VIDEOITA:
Pizun paimennusvideota, Nuca on hyvin samantyyppinen…https://youtu.be/6a7NJbR8RAU
ja jotain tokohömppää: https://www.youtube.com/watch?v=LJhgT72yZNY
https://youtu.be/DVFjT8AZTcY
Keen videoita: https://www.youtube.com/playlist?list=PL2oTTNSuMf-CNDgxD7tp-tIkfLniekClE
Myös muut minun Nukan puolisisaruspennut C-pentueestani ovat mainioita harrastuskoiria. Tosi kivoja pakkauksia…!
Urosvalinnasta haen nyt Nukan pennuille vähän enemmän sitä ”härskiyttä” kuin mitä Nukassa itsessään on.

Pentueen isä on Muttonbuster’s River Runs Deep, Radix. Radix on omistajansa ensimmäinen aussie ja kertoman mukaan sopii lajiin kuin lajiin. Radix harrastaa agilityä kolmos luokassa ja sillä on kaksi sertiä kasassa. Radixilla on myös BH-koe suoritettu sekä muutama tokokoe. Paimennuksessa on käyty kaksi kertaa, ensimmäisen kerran videon perusteella sanoisin, että tällä koiralla on todellakin lahjoja paimennukseen.
Radix on mutkaton ja itsevarma koira, se ei provosoidu muista uroksista, eikä itse provosoi muita. Leikkii hyvin, ei ole pinta-, paikka- tai ääniarkuuksia. Haluaa tehdä ohjaajan kanssa ja moottori ei hyydy kovassakaan väännössä.
Radixin taustat ja isovanhemmat ovat olleet koiria, jotka ovat tehneet minuun ison vaikutuksen ja olen iloinen, että saan näitä koiria mukaan kasvatustyöhöni! Myös Radixin sisarukset ovat olleet erittäin hyviä harrastuskoiria ja varustettu sellaisilla ominaisuuksilla, joita kasvatteihini haen; luontaista halua työskennellä YHDESSÄ ohjaajan kanssa, älykkyyttä, intensiivisyyttä ja korkeaa työmotivaatiota.
Radixista saa kysymällä videoita.

Comments are closed.