FI TVA, HK3, JK1, EK1, BH, FI MVA Beanaruoktu Sunspot, RONI

5.10.1998 – 10.5.2012

Roni oli ensimmäinen aussieni, jota saan aina kiittää siitä, että tähän rotuun ihastuin. Roni oli erinomainen ensimmäinen pk-koira ja Ronin kanssaan opin paljon ja kaikenlaista 🙂 Roni kisasi uransa aikana haussa, jäljellä, etsintäkokeessa, tokossa, agilityssä ja paimennuksessa käytiin kerran kokeilemassa taipumuskoetta.

Roni oli ns. protyyppi pidättyväisestä aussiesta. Se ei kerta kaikkiaan välittänyt vieraista, ennen kuin näillä oli jotain mitä koira halusi. Roni ei koskaan väistänyt ketään, mutta se ei myöskään juuri ottanut oma-aloitteisesti kontaktia vieraisiin. Ronilla oli hyvä puolustusvietti, sen ollessa kotona sai aina nukkua turvallisella mielellä. Saalisvietti oli Ronin kantava voima, makupalatkin se söi, mutta niiden eteen ei ihan 100% suoritusta jaksanut tehdä.

Pinnat, paikat, korkeudet, pimeät, kosteat, heiluvat, keinuvat tai ihan minkälaiset tilanteet / paikat olivat Ronille tuttuja juttuja, työt tehtiin aina loppuun saakka olosuhteista huolimatta.

Hermot eivät olleet Ronin vahvin puoli, se hässäsi melko paljon ja turhaa haukkumista oli myös jonkun verran. Ääniherkkyys oli myös yksi harrastamista värittänyt ominaisuus, jonka myöstä myös opittiin paljon 🙂

Mahtava koira, josta jäi koko perhelle upeat muistot.

Roni was an incredible ambassador of the breed. Ron trialed in tracking, special search, search, agility and obedience and he was a Finnish Obedience Champion.
Roni was active, protective, social and very trainable dog with great intelligence and sweet personality, a true aussie character.

kasvattaja / breeder: Marketta Pajula-Boman, Kennel Beanaruoktu

Roni koiranetissä
Roni kuvia

Comments are closed.